Suunnittelu, sovelluskehitys

Moi Mobiili

Mun Moi sovellukset

Mun Moi sovellukset

Niin hyvää palvelua mobiilissa ja webissä, ettei asiakkailla ole mitään syytä soittaa asiakaspalveluun.

Moi Mobiili – osa DNA:ta – on yksi Codematen avainasiakkuuksista. Moi Mobiili on toiminut vuodesta 2016 DNA:n matkapuhelinverkossa.

Moi Mobiilin tavoitteet  – olla rento ja suoraviivainen digioperaattori, joka tarjoaa erinomaista asiakaspalvelua ilman fyysisiä toimipisteitä – istuu enemmän kuin hyvin Codematen henkeen.

Yhdessä Moi Mobiilin kanssa lähdimme kehittämään tärkeintä asiakaspalvelukanavaa, Mun Moi -mobiilisovellusta. Sovelluksen avulla operaattorin asiakas voi seurata kaikkien liittymiensä datan kulutusta ja muokata palvelujaan itse helppokäyttöisen digitaalisen palvelukanavan kautta. 

Tavoitteeksi asetettiin tehdä niin hyvä appi, ettei asiakkailla ole mitään syytä soittaa asiakaspalveluun. 

Erinomaisten kokemusten ja työn tulosten kautta yhteistyö laajeni myös Mun Moi verkkopalvelun uudistukseen ja ketterien menetelmien kehittämiseen Moin tuotekehityksessä.

Ketterästi lätkän MM-kisoihin

Selkeä tavoite ja tiukka aikataulu pisti projektitiimiin vipinää. Aluksi otimme tehtäväksemme luoda Mun Moi -sovellus Moi:n uusille asiakkaille. Suoriuduimme tästä tehtävästä tehokkaasti ja nopeasti, joten päätimme yhdessä vielä samaan hengenvetoon kehittää uuden sovleluksen toimimaan myös Moi:n vanhoille asiakkaille.

Codemate ja Moi Mobiili ovat tottuneet toimimaan ketterän kehitysmallin mukaisesti, ja tämän pohjalta oli helppo lähteä toteuttamaan uutta mobiilisovellusta. Ketterän kehitysmallin mukaisesti Moi Mobiilin tiimi pääsi testaamaan kahden viikon välein pidetyissä katselmoinneissa sovelluksen uusinta versiota. Näin koko kehitystiimi sekä asiakas olivat kokoajan tietoisia missä mennään, ja Moi pysty ajoittamaan lanseerauksen haluamaansa ajanhetkeen: suoraan jääkiekon 2019 MM kisojen kynnykselle, jonka yhteistyökumppanina Moi oli näkyvästi esillä.

mun moi app on samsung
Sovelluksen voi asentaa puhelimelle tai käyttää selaimella, millä tahansa laitteella.

Flutter kaiken keskiössä – mobiili ja web

Sovellusten toteutuseknologiaksi valittiin Flutter, sillä kehitysnopeus kahdelle mobiilialustalle oli yksi tärkeimpiä valintakriteerejä. Flutter-teknologialla saimme näyttävän ja helppokäyttöisen mobiiliappin pystyyn samanaikaisesti sekä iOS:lle että Androidille. Codematen tiimi oli ihan pähkinöinä projektin teknologiavalinnoista, sillä Flutterin kehittäjäkokemus on ainutlaatuinen ja lopputuloksen suhteen ei tarvitse tehdä juurikaan kompromissejä laadun suhteen. 

Noin vuosi mobiilisovellusten lanseerauksen jälkeen laajensimme Mun Moi toteutusta myös web-sovellukseksi. Tämä Flutter Web sovellus on yksi ensimmäisiä isoja toteutuksia tällä teknologialla, joka oli kehityksen aikaan vasta beta-vaiheessa. Google valitsi tämän projektin yhdeksi esimerkkitoteutuksista Flutter 2.0 julkaisun yhteyteen

Järjestimme yhdessä Moin kanssa kehittäjätapahtuman Flutter Web teemalla, johon tuli puhujiksi myös Googlen Flutter tiimin johto Yhdysvalloista.

Lopputulokset

Moin sovelluskehitys on nyt kertaluokkaa nopeampaa ja uusia julkaisuja sekä mobiilin että verkkopalveluun saadaan julkaistua jopa päivittäin. Sama kompakti tiimi hoitaa sekä designin että kehityksen, koska Flutter mahdollistaa yhden koodipohjan ylläpitämisen yhdellä ohjelmistokielellä, eikä erillistä web ja mobiilitiimiä tarvita.

Mun Moi sovelluksen arvostelut ovat 4-5 tähteä Google Playssa ja AppStoressa ja palaute on todella positiivista. Puhelujen määrä asiakaspalveluun on pudonnut oleellisesti ja Moin tiimi pystyy paremmin hanskaamaan kasvavan asiakaskuntansa palvelemisen ilman fyysisiä toimipisteitä.

Lue lisää Flutterista Rebel App Studio by Codemate -sivustolla!

Kalle Vuoristo dash icon white dash icon white dash icon white
“Aluksi vähän jännitti kun projekti lähti liikkeelle niin vauhdilla – itseasiassa kahdessa päivässä. Mutta luotimme Codemateen ja projekti sujui oikein hyvin.”

Kalle Vuoristo

CTO, Moi Mobile Oy

C icon
dash icon das icon

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä Miikaan jos haluat kuulla lisää asiakkuudesta

Miika Toljamo dash rectangle dash rectangle dash rectangle dash rectangle dash rectangle dash rectangle

Miika Toljamo,

Business Director

Valitut projektit

Sovelluskehitys

Oikotie sovellukset

Schibsted / Oikotie sovellukset

Spotilla

Seclion / Spotilla

Kaikki refet

Yli 700 projektia toimitettu. Katso valitut referenssimme.

Katso lisää refejä