Design, Flutter development

Google

Kehittäjäkokemus

Google Flutter kehittäjäkokemus

Google halusi parantaa Flutter sovellusten kehittämiseen liittyvää käyttäjäkokemusta, tekemällä kehittäjille tärkeästä DevTools työkalusta entistä selkeämmän ja helppokäyttöisemmän. Monimutkaisten sovellusten analysointi ja virheiden korjaus DevToolsilla koettiin tarpeettoman hankalaksi, joten Google pyysi Codematen apuun käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.

Chris Sells dash icon white dash icon white dash icon white
“To make DevTools a more useful destination for understanding and debugging your Flutter apps, we partnered with Codemate, a creative tech agency in Finland, to make some updates.”

Chris Sells

Sr. Product Manager at Google on Flutter

Taustaa Flutterista

Flutter on Googlen käyttöliittymäkirjasto kauniiden sovellusten kehittämiseen mobiili, web ja desktop ympäristöihin. Vaikka Google hallinnoi Flutterin kehitystä, on sillä laaja avoimen lähdekoodin yhteisö ympäri maailmaa. Yhteisön aktiivisuus ja jatkuva tuki tekee Flutterista nopeimmin kasvavan sovellusteknologian tällä hetkellä.

Codemate on Flutter kehityksen pioneeri. Kehitimme yhden ensimmäisistä kaupallisista sovelluksista Flutterilla, joka esiteltiin Google I/O- tapahtumassa vuonna 2019, jolloin tekniikka oli vielä beta-vaiheessa. Kehitimme myös äskettäin yhden ensimmäisistä verkkosovelluksista Flutterilla, jota esiteltiin meetupissa Googlen kanssa. Kaiken kaikkiaan Codematen tiimi on suunnitellut, kehittänyt ja julkaissut yli 10 kaupallista Flutter-sovellusta Lehto Oyj:n ja Moi Mobiilin kaltaisille yrityksille. Olemme myös osallistuneet Devtoolsin ja Flutterin avoimen lähdekoodin projekteihinvapaa-ajallamme.

Flutter-kehittämiseen ja designiin keskittynyt Rebel App Studio by Codemate näki päivänvalon vuonna 2021, ja on nyt löydettävissä Googlen julkaisemalta luotettavien Flutter-konsulttien hakemistosta (Flutter Consultant Directory).

Kehittäjäkokemuksen parantaminen

Ketterä suunnittelija- ja kehittäjätiimimme pystyi merkittävästi parantamaan työkalun käytettävyyttä vain kahdessa kuukaudessa.

Teimme DevToolsin visuaalisista virheenkorjaustoiminnoista helpompia ymmärtää. Teimme tutkimusta ja käytettävyystestausta Flutter-kehittäjän kanssa saadaksemme paremman käsityksen ongelmista ja niiden mahdollisista ratkaisuista. Codematen suunnittelija muokkasi sitten käyttöliittymää, erityisesti kuvakkeita, painikkeita ja työkaluvihjeitä, jotta ne olisi helpommin ymmärrettäviä. Teimme erityisesti sovelluksessa käytettävien widgettien löytämisestä helpompaa.

Codematen Flutter-kehitystiimi toteutti sitten nämä muutokset Dart-kielellä ja teki pull-requesteja suoraan Devtoolsin julkiseen Github-projektiin.

Painikkeet ja kuvakkeet ovat nyt loogisempia. Kiinnostavien widgetien skannaus ja paikallistaminen on helpompaa sekä eri näkymien väriteemat ovat nyt samassa linjassa.

DevTools and Flutter kehittäjien työkalu, jolla sovelluksen analysointi ja virheen korjaus on helpompaa.

Tulokset

Flutter-yhteisö otti muutokset ilolla vastaan ja saimme erinomaista palautetta sekä Googlelta että kehittäjiltä. Yhteistyö Flutterin kehittämiseksi jatkuu Googlen ja Codematen välillä.

Lue lisää: Flutter 2.5 release.

Tao Dong dash icon white dash icon white dash icon white
“ I was impressed by Codemate’s flexibility, responsiveness, and professionalism. The developers and the designer at Codemate worked hand-in-hand to ensure a well-executed project.”

Tao Dong

Head of User Experience for Flutter, Google

C icon
dash icon das icon

Haluatko kuulla lisää?

Kysy Toni Piiraiselta lisää kehittäjäkokemuksesta ja avoimen lähdekoodin kehityksestä.

Valitut projektit

Sovelluksia ja avoimen lähdekoodin kehitystä

Kaikki refet.

Yli 700 toimitettua asiakasprojektia, katso nämä esimerkit

Näytä kaikki