Talveksi etätöihin Thaimaan lämpöön?

Codematella on toimistot Helsingissä, Oulussa ja Bangkokissa. Koska miksi ei? Codematen historian saatossa Bangkokin toimistollemme on ollut useampikin peruste, mutta tarina on pitkä ja vaikka juonenkäänteet ovatkin mielenkiintoisia, haluamme tässä keskittyä asian ytimeen: meillä on toimisto Bangkokissa, jonne Codemate mieluusti kutsuu työntekijöitään Suomen talvea pakoon.

Codematen Helsingin työntekijöistä Juhana, Samuli ja Anna päättivät ottaa työsuhde-edusta ilon irti ja suuntasivat kukin vuorollaan Bangkokin lämpöön. Tässä blogissa he kertovat kertovat kokemuksensa Bangkokin toimiston etätyöskentelystä, vapaa-aikaa ja lomailua unohtamatta.

Työsuhde-etuna toimisto Bangkokissa

Bangkokin toimisto palvelee työsuhde-etuna codematelaisia, jotka eivät vakituisesti pääse nauttimaan Thaimaassa asumisen iloista. Halusit sitten lähteä pariksi viikoksi, pariksi kuukaudeksi tai vaikkapa pariksi vuodeksi, meillä se onnistuu!

Anna Tuomola dash icon white dash icon white dash icon white
”Lähdin Bangkokiin ilman suurempia odotuksia. Olin viettänyt yhden päivän kaupungissa opiskeluaikoina ja totesin sen silloin olevan kamala paikka: meluisa, likainen ja hektinen. Codematen tarjoama mahdollisuus paeta talven pimeyttä kuitenkin ohitti aiempien muistojen tuskan ja hyvä niin, sillä minulle avautui aivan uusi näkemys kaupungista. Yhdistin kaksi viikkoa työskentelyä Bangkokissa viikon joogaretriittiin Koh Phanganilla ja jos vain voin, teen tämän jatkossa joka vuosi!”

Anna Tuomola

Talent Acquisition Manager

Pelkästään se, että voit yhdistää työn ja loman Thaimaassa työnantajasi tukemana on hienoa, mutta Bangkokin toimisto itsessään on pienen hehkutuksen arvoinen. Kyseessä on kodikkaaksi toimistoksi muunnettu 5-kerroksinen omakotitalo, jossa on ylimmän kerroksen työskentelytilojen lisäksi uima-allas, keittiö, oleskelutilat modernein varustein sekä tilava makuuhuone omalla kylpyhuoneella vierailijoille. Talo on itseasiassa kuuluisan arkkitehdin Stefan Schlaun luomus, nimeltään House Jang. Saat vilauksen talon uudesta elämästä Codematen toimistotiloina alla olevasta videosta:

Codematen työntekijät voivat varata majoituksen toimistolta viikoksi kerrallaan, ja vierailijan näkökulmasta toimisto on kuin luksus Airbnb-asunto. Toimisto sijaitsee keskeisellä Lumphini -alueella josta löytyy puisto sekä suuret ostoskeskukset kävelymatkan päästä, hyviä ravintoloita ja eri hintaluokkien hotelleja unohtamatta. Toimisto sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä lähimmältä metro-asemalta ja sinne pääsee taksilla lentokentältä puolessa tunnissa.

Tällä hetkellä Bangkokin toimistolla on vakituisia työntekijöitä Suomesta, Skotlannista, Thaimaasta ja Bangladeshista. Vaikka tapaamme kyseisiä työkavereita viikottain etäyhteyksien avulla on täysin eri asia tavata kasvotusten. Bangkokin toimiston vakituiset työntekijät ovat myös oivia matkaoppaita jotka osaavat antaa monenlaisia vinkkejä asioista kuten esim. kuinka auttaa taksikuskia ymmärtämään toimiston osoite (Thaimaassa r-kirjain lausutaan usein “l” ja tästä poikkeaminen aiheuttaa yllättävää hämmennystä), vapaa-ajan viettoon ja vierailun arvoisiin paikkoihin. 

“Parasta työviikossa oli viettää aamupäivät altaalla ja lähteä illalla syömään tai vaikka kylpylään. Arki tuntui lomalta.”

Anna

Toimiiko etätyö kun loput tiimistä on Euroopassa?

Juhana Suhonen dash icon white dash icon white dash icon white
”Aikaero ei juurikaan vaikuttanut työskentelyyn. Kunhan kokoukset sai sovittua Euroopan aamupäivälle, ei töitä tarvinnut tehdä iltaisin ollenkaan. Eri aikavyöhykkeellä työskentely oli tiimille jopa etu kun pystyimme työstämään ongelmia tehokkaasti lähes kellon ympäri.”

Juhana Suhonen

Software Engineer

Pandemian myötä etätyöskentely kotoa tai mökiltä on varmasti tuttua suurimmalle osalle tietotyöläisistä. Selkeästi toisella aikavyöhykkeellä työskentely oli kuitenkin Bangkokissa vierailijoille uusi kokemus.

“Olen jo aiemmin voinut todeta, että sillä missä teen töitä ei ole merkitystä useimpina päivinä. Nyt voin lisätä, että myöskään aikavyöhykkeellä ei ole kovin paljoa väliä.”

Juhana

Bangkokin toimistolla työpäivä ajoittuu yleensä klo 11-19 välille, joka vastaa klo 6-14 Suomessa. Näin mahdollistetaan se, että yhteisiä työtunteja Eurooppaan on mahdollisimman paljon. Eri aikavyöhykkeellä eläminen tarjoaa myös mahdollisuuden aamun ja valoisan sekä hieman viileämmän ajan käyttämisen muuhun kuin työntekoon, kuten kaupunkiin tutustumiseen tai edellisen illan riennoista palautumiseen.

“Bangkokissa olin 5-6 tuntia edellä muuta tiimiä, ja mm. meidän ”aamupalaveri” oli itselläni päivän loppupuolella klo 15 maissa. Tämä tarkoitti sitä, että minun piti suunnitella palaverissa seuraavan päivän työt ja osata jo etukäteen ennakoida asiat, joissa tarvitsen muiden apua – muuten sen odottaminen voi blokata työt useammaksi tunniksi. En myöskään pystynyt tarttumaan mihinkään kriittisiin, samana päivänä korjausta tarvitseviin ongelmiin, koska työaikani oli loppumassa. Toisaalta mikäli jokin tehtävä jäi muilta kesken, pystyin viimeistelemään sen siihen mennessä kun muut aloittivat työt seuraavana päivänä.

Verkkoyhteydet Thaimaassa ovat nopeat ja mahdollistavat tehokkaan työskentelyn. Codematelta löytyy luonnollisesti VPN-yhteydet eri toimistoille ja niiden välillä. Työskentely soljuu ongelmitta ja videopuhelutkin onnistuivat ilman viiveitä.

”Tämä oli ensimmäinen vierailuni Aasiassa. Bangkokissa yllätti se, miten hyvin kaikki toimi. Liikenne soljui, netti oli nopea ja ruoka hyvää.

Juhana

Miten onnistuu työn ja loman yhdistäminen?

Samuli Latva dash icon white dash icon white dash icon white
“Viiden viikon viettäminen Thaimaassa oli minulle puolisoni kanssa mahtava mahdollisuus – kumpikaan meistä ei ollut käynyt Aasiassa aiemmin. Työpäivien jälkeen jäi mukavasti aikaa käydä syömässä ja kierrellä ihmettelemässä Bangkokin vilkasta elämää. Viikonloppuina pääsi helposti muutamassa tunnissa pikalomalle täysin eri maailmaan kuin Bangkok. Ennen paluutamme Suomeen reissasimme vielä Länsi-Thaimaassa viikon, mikä kruunasi koko matkan.”

Samuli Latva

Senior UX Designer

Anna, Juhana ja Samuli kertovat että työn, vapaa-ajan ja loman yhdistäminen Bangkokissa oli vaivaton ja ennenkaikkea hieno kokemus. Bangkok tarjoaa itsessään lukemattomia mahdollisuuksia vapaa-ajanviettoon halusit sitten ruokaelämyksiä, kulttuuria, urheilua, allasbileitä, luksushotelleja, joogaa, yökerhoja, hyvinvointia tai lähes mitä tahansa muuta. Viikonlopuiksi on helppo lähteä rantakohteisiin tai pohjoisen viidakkoon. Paikalliset ovat ystävällisiä ja avuliaita. Codematen työkulttuuri mahdollistaa joustavat työajat, joten työn ja vapaa-ajan yhdistäminen jopa toisella mantereella onnistui vaivatta.

“Suosittelemme lämpimästi kokeilemaan etätyöskentelyä Bangkokista käsin. Kiitos Codematelle tämän mahdollistamisesta.”

Anna, Juhana & Samuli

Mikäli etätyö tai pitkäaikaisempi oleskelu Thaimaassa kiinnostaa, niin tutustu avoimiin työpaikkoihimme!

Siirry urasivullemme
C icon
dash icon das icon

Haluatko kuulla lisää?

Jukka kertoo mielellään työmahdollisuuksista Bangkokin toimistollamme.

Lisää tarinoita

Tsekkaa myös tämä blogi Bangkokissa työskentelystä.

Lue lisää