Heikko tietoturva voi tuhota brändisi

Hybridisodankäynti, kyberhyökkäykset ja tietoturvakatastrofit, kuten Suomen Vastaamo-tapaus, ovat nykypäivänä tuttuja uutisotsikoista. Haluammekin jakaa vinkkejä siitä, miten voit suojata yrityksesi paremmin tietoturvariskeiltä. Mikäli yrityksesi tarjoaa digitaalisia tuotteita tai palveluita, olet potentiaalinen kohde niille, jotka haluavat vahingoittaa liiketoimintaasi tai varastaa asiakastietosi. On myös pidettävä mielessä, etteivät tietoturvariskit aina tule ulkopuolelta – ne voivat aiheutua myös inhimillisistä virheistä. Nykyään yksikin tietovuoto voi johtaa koko yrityksen ja sen brändin tuhoon. Siksi tietoturvan tulisi olla ensisijainen asia, ei vain tehtävälistan lopussa. Kun otat tietoturvan vakavasti ja toteutat tarvittavat toimenpiteet, se ei vain lisää tiimisi mielenrauhaa vaan rakentaa myös luottamusta asiakkaittesi ja yhteistyökumppaneidesi keskuudessa.

Codemate – Luotettava kumppani digitaalisissa ratkaisuissa

Codemate tarjoaa digitaalisia ratkaisuja eri toimialoille ja ympäristöihin. Yhdistämme laajan osaamisemme designissa ja teknologiassa konkreettisten digistrategioiden luomiseksi. Turvallisuus on oleellinen osa digitaalista elinkaarta. Tässä muutamia perusasioita, jotka sinun tulisi huomioida liiketoimintasi ja asiakkaittesi suojelemiseksi.

Varmista laatu ja tietoturva alusta alkaen

Suunnittele aina laatu ja tietoturva edellä ennakoidaksesi riskit ja välttääksesi yllätykset tuotteesi digitaalisen elinkaaren jokaisessa vaiheessa. On hyvä idea seurata Shift left security-ajattelutavan periaatteita, eli tietoturvatyökalujen ja -käytäntöjen sisällyttämistä jo kehityksen varhaisiin vaiheisiin, jotta tietoturva-ongelmat voidaan havaita aiemmin. Toisin sanoen, ota kokonaisvaltainen lähestymistapa tietoturvaan.

Asiat, jotka tulisi huomioida kokonaisvaltaisessa tietoturvallisessa kehitysprojektissa: 

  1. Kouluta tiimisi tunnistamaan sekä ymmärtämään eri tyyppisiä haavoittuvuuksia sekä opeta heille hyviä tietoturvakäytäntöjä.
  2. Automatisoidut työkalut CI/CD-pipelinessä, mukaanlukien staattinen sovelluksen tietoturvaskannaus (Static application security testing, SAST), riippuvuus-skannaus (Dependency scanning), konttien tietoturvaskannaus (container scanning, jos sovellettavissa) ja mahdollisesti myös kevyt dynaaminen sovelluksen tietoturvaskannaus (Dynamic application security testing, DAST).
  3. Säännölliset tietoturvatarkastukset, jotka sisältävät perusteellisemman DAST-kattavuuden, sekä käsin tehdyn tietoturvatestauksen sellaisten haavoittuvuuksien ja huonojen tietoturvakonfiguraatioiden löytämiseksi, joita automatisoidut työkalut eivät havaitse.
  4. Riittävä monitorointi tuotantoympäristössä mahdollisten hyökkäysyritysten havaitsemiseksi.

Pelkkä automaattitestaus ei riitä

Automaattiset tietoturvaskannerit voivat havaita yleisimpiä haavoittuvuuksia, mutta ne eivät kata kaikkea. Ne eivät välttämättä löydä monivaiheisia tai monimutkaisia haavoittuvuuksia ja siksi tietoturvatestauksen asiantuntija, joka ymmärtää sovelluksen logiikkaa ja arkkitehtuuria, voi olla tarpeen. Tietoturvatestaus tulisi tehdä säännöllisesti ja jatkuvasti, ei vain yksittäisinä testeinä.

Yhteenveto

Nosta tietoturvasi seuraavalle tasolle ja aloita ammattimaisella tietoturva-arvioinnilla, joka auttaa ymmärtämään nykyisen tietoturvatason ja tunnistamaan heikkoudet. Tämä voi suojata brändiäsi tarpeettomalta vahingolta.

Jos haluat oppia lisää tietoturva-, testaus- ja laadunhallintapalveluistamme, ota meihin yhteyttä, ja ohjaamme sinut oikealle tielle!

C icon
dash icon das icon

Haluatko lisätietoja?

Saat lisätietoja laadusta ja testauksesta ottamalla yhteyttä Minnaan.

Minna Karvonen dash rectangle dash rectangle dash rectangle dash rectangle dash rectangle dash rectangle

Minna Karvonen,

Head of Design & Quality services

More stories

Check our blog for more interesting content

See all