Suomalainen Rebel App Studio by Codemate tekee yhteistyötä Googlen kanssa luodakseen 20 uutissovellusta ennätysajassa

Johtava suomalainen Flutter-konsulttiyritys, Rebel App Studio by Codemate, on Googlen “early adaptor” eli varhainen adaptoija uuden Flutter News Toolkit uutissovelluspohjan kehitystyössä. Rebel App Studio kehittää parhaillaan 20 uutta uutissovellusta samanaikaisesti. Tämä olisi mahdotonta ilman Flutter News Toolkit-työkalua. Flutter News Toolkit julkaistiin virallisesti 25.1.2023, ja se on kehitetty yhdessä Googlen News Initiativen kanssa.

Tapa, jolla kulutamme uutisia, on muuttunut merkittävästi viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Uutisten kuluttaminen on siirtynyt printtilehdistä selaimiin ja siitä edelleen mobiilisovelluksiin. Tilanne on haastava mediataloille sillä mobiilisovellusten rakentaminen on usein ollut työlästä ja kallista. Tähän on kuitenkin tullut muutos kun Google julkisti Flutter News Toolkitin, ilmaisen valmiiksi rakennetun Flutter-mallisovelluksen, joka perustuu Google News Initiative:ssa tehtyyn työhön.

Flutter News Toolkit lupaa lyhentää sovellusten kehitysaikaa jopa 80%

25.1.2023 Googlen Flutter-tiimi julkaisi Flutter News Toolkitin kaikkien saataville. Ilmaisen työkalun avulla mediatalot voivat merkittävästi nopeuttaa uutissovellusten kehitystä.

“Varhaiset adaptoijat (early adaptors) ovat jo rakentaneet iOS- ja Android-sovelluksia vain kuudessa viikossa, mikä tarkoittaa jopa 80% ajansäästöä verrattuna perinteiseen iOS- ja Android-kehitykseen,” kertoo Zoey Fan, Googlen Flutter-tiimin Senior Product Manager.

Flutter News Toolkit on helppokäyttöinen mallisovellus, jonka pohjalta mediatalot voivat rakentaa sovelluksen. Se sisältää helposti muokattavia yleisiä komponentteja käyttöliittymä- ja sovellusominaisuuksia varten. Vaikka työkalu selkeästi laskee rimaa uutissovelluksen rakentamiselle, niin ratkaisu vaatii edelleen Flutter-kehitystyötä. Tällöin Googlen kanssa yhteistyötä tekevät Flutter-asiantuntijatalot, kuten Rebel App Studio, tulevat mukaan kuvaan.

Rebel App Studio konsultoi mediataloja Flutter News Toolkitin käyttöönotossa

Suomalainen johtava Flutter-konsulttiyritys, Rebel App Studio, on käyttänyt työkalua jo muutaman kuukauden ajan ja voi vahvistaa, että luvut eivät valehtele. Flutter News Toolkit sisältää joitakin avainelementtejä, jotka selkeästi nopeuttavat sovellusten julkaisua.

“Olemme tehneet yhteistyötä Googlen kanssa jo viisi vuotta, osallistuen itse Flutter-teknologian kehitykseen. Flutter News Toolkit on merkittävä panostus Googlelta, jonka näemme auttavan asiakkaitamme julkaisemaan sovelluksia nopeammin ja laadukkaammin. Olemme myös omalta osaltamme panostaneet merkittävästi tähän työkaluun ja siihen liittyvään osaamiseen, jonka avulla mediatalot ympäri maailman saavat nyt sovelluksensa lukijoidensa käsiin ennätysajassa.”, kertoo Miika Toljamo, Rebel App Studion liiketoimintajohtaja.

Rebel App Studio kehittää parhaillaan 20 uutissovellusta mediataloille. Tämä ei olisi mahdollista ilman Flutter-teknologiaa ja ilmaista Flutter News Toolkit -työkalua. Työkalu ei ainoastaan nopeuta kehitysprosessia, vaan myös antaa suunnittelijoille mahdollisuuden mukauttaa sovellusta nopeasti yksittäisten brändien mukaan.

Yhteistyö Googlen Flutter-tiimin kanssa jatkuu

Flutter News Toolkit on juuri julkaistu yleiseen käyttöön, ja tästä työkalun hyödyntäminen todenteolla alkaa. Flutter News Toolkit on ainutlaatuinen tilaisuus mediataloille ottaa harppaus digitalisaatiossaan.

“Kolme kuukautta sitten teimme Toolkitistä ennakkojulkistuksen ja saimme valtavan määrän hakemuksia organisaatioilta ympäri maailmaa, joten olemme iloisia voidessamme ilmoittaa, että Flutter News Toolkit -työkalun ensimmäinen versio on nyt yleisesti saatavilla”, Zoey Fan riemuitsee. 

”Olemme jatkaneet kasvua yhdessä Flutterin kanssa jo viiden vuoden ajan, mutta nykyinen kysyntä huippuluokan Flutter- ja News Toolkit -osaamiselle on jotain ennennäkemätöntä. Rebel App Studio aikoo kaksinkertaistaa kokeneiden Flutter-kehittäjien lukumäärän tänä vuonna vastatakseen tähän kysyntään”, tiivistää Miika Toljamo.

Google News Initiative Announcing the Flutter News Toolkit
C icon
dash icon das icon

Haluatko kuulla lisää?

Miika kertoo mielellään lisää yhteistyöstämme Googlen kanssa.

Miika Toljamo dash rectangle dash rectangle dash rectangle dash rectangle dash rectangle dash rectangle

Miika Toljamo,

Business Director

Lisää tarinoita

Tsekkaa blogistamme lisää mielenkiintoisia tarinoita

Katso kaikki artikkelit