Haasteista saunaan: Kurkistus Codematen mahtavaan työpaikkakulttuuriin

Kun Codematelaisilta kysyy, miksi he nauttivat työstään, he korostavat usein upeaa työpaikkakulttuuria. Arvomme – yhdessä, luottamus, luovuus, ammattimainen, leikillinen – eivät ole vain sanoja, vaan tulevat todeksi päivittäisessä tekemisessä. Codematella työskentelee kokeneita ammattilaisia, joilla on keskimäärin 14 vuoden ammatillinen kokemus. Tiimimme on kuitenkin enemmän kuin ammattilaisia: olemme hauska, ystävällinen ja toisistamme välittävä joukko, joka ottaa työnsä vakavasti mutta arvostaa iloisia hetkiä. Työpaikkakulttuuri syntyy työntekijöidemme panostuksesta, ja Codemate tukee ja rohkaisee sitä.

Kuten monet IT-alan yritykset, tarjoamme monipuolisia, hyviä etuja, kuten työhyvinvointipalvelut, hybridityömallin, työmatkatuen ja toimiston välipalat ja juomat. Haluamme, että työntekijämme löytävät ilon työnsä lisäksi myös toimistoympäristöstä. Eri toimistoille on työntekijöiden pyynnöstä hankittu esimerkiksi DJ-setti, PlayStationetita, pelitietokoneita, shakkilauta, soittimia… Ja Oulun toimistolta löytyy jopa sauna! Tavoitteenamme on, että ihmiset viihtyvät toimistolla myös työajan ulkopuolella, ja usein tiloja on käytetty esimerkiksi perhejuhlien viettämiseen. Tavoitteenamme on kuitenkin myös, että työntekijät muistavat, ettei työ ole elämän ykkösprioriteetti, vaan yksi osa elämää.

Codematen kulttuuri ei kuitenkaan erottaudu näillä eduilla, vaan sillä, miten nautimme yhdessäolosta sekä työajalla että sen ulkopuolella, mikä vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiimme. Lisäksi mahdollisuus sovittaa työ osaksi elämää ja tasapainottaa sitä vapaa-ajan kanssa tekee kulttuuristamme ainutlaatuisen.

Haasteita ja yhteistä aikaa toimistolla

Syksyisin ja talvisin arkeamme piristää sisäisellä viestintäkanavallamme järjestettävät haasteet. Osallistuminen näihin haasteisiin on täysin vapaaehtoista, sillä kyseessä on leikkimielinen kilpailu työntekijöiden ja eri toimistojen välillä. Haasteet vaihtelevat kävelylenkistä lempipodcastin jakamiseen, tai hauskoita Halloween-asuista ahtaaseen tilaan ahtautumiseen.

Kuukausittain kokoonnumme toimistoillemme nauttimaan lounaasta ja toistemme seurasta. Vaikka monet meistä työskentelevät edelleen osittain etänä, Office-Fridayt houkuttelevat ihmisiä toimistoille. Usein nämä perjantait jatkuvat myös työajan jälkeen, kun vietämme aikaa yhdessä pelaten pelejä tai vain jutellen niitä näitä. Entisiä codematelaisia liittyy usein seuraan nauttimaan tunnelmasta!

Urheilusta esportsiin, leffateatterista sienimetsään

Osa meistä nauttii videopeleistä, osa hikoilee mielummin urheillen – ja kuka tahansa voi ehdottaa yhteistä aktiviteettia työkavereiden kesken. Oulun toimiston väki on tuttu näky padel-kentillä, ja viikoittain on vähintään yksi kenttä varattuna, ja viestittely pelien sujumisesta on aktiivista. Kesäisin voit nähdä codematelaisia niin golf- kuin frisbeegolf-radoilla, osa meistä käy salilla yhdessä tai pelaa dartsia. Sään salliessa osa saattaa suunnata metsään esimerkiksi fat bike -retkille tai sienestämään.

Vuosien ajan Codemate on ollut mukana Kanaliigassa monissa eri peleissä, ja olemme myös järjestäneet Codematen sisäisiä NHL-turnauksia. Kiinnostuksemme pelaamiseen näkyi myös siinä, kun varasimme aition työntekijöillemme ja kumppaneillemme Suomen suurimmassa CS-turnauksessa Elisa Masters Espoo ‘23 -tapahtumassa, ja vietimme viikonlopun nauttien huippuluokan turnauksesta.

Kaikki aktiviteetit eivät kuitenkaan vaadi hikoilua: Helsingin toimisto järjestää aktiivisesti leffailtoja elokuvateatterissa, olemme jutelleet avantouinnista, ilmajoogasta ja monista, monista muista ideoista viettää aikaa yhdessä. Kuten näet, Codemate voi tarjota paljon muutakin kuin vain työtä!

Työ on yksi osa elämää

Vaikka codematelaiset nauttivat toistensa seurasta, ymmärrämme myös läheisten kanssa vietetyn ajan tärkeyden. Tästä syystä avecit – olipa kyseessä puoliso tai ystävä – ovat tervetulleita moniin aktiviteetteihin, kuten esimerkiksi elokuvailtoihin.

Pyrimme sovittamaan työn osaksi elämää parhaalla mahdollisella tavalla. Olipa kyse sitten vanhempainvapaasta, lisäopinnoista tai vaikkapa hieman rennommasta työtahdista, kannustamme avoimeen kommunikaatioon yksilöllisen tarpeen mukaan. Työntekijöidemme tarpeiden huomioiminen on meille ensisijaisen tärkeää, ja olemme sitoutuneet löytämään kaikille sopivimmat ratkaisut.

Seuraa Codematen arkea ja työpaikkakulttuuria Instagramissa, X:ssä ja tai LinkedInissä!

Lisää luettavaa

Tsekkaa blogistamme lisää mielenkiintoisia tarinoita

See all