Codematen 4-portaan puolustuslinja: Työhyvinvoinnin ytimessä IT-alalla

IT-ala on tunnnettu hektisyydestä ja stressitekijöistä, jotka vaikuttavat merkittävästi ihmisten työkykyyn ja mielenterveyteen. Henkilöstön mielenterveydestä huolehtiminen on noussut keskiöön, kun pyritään tukemaan työntekijöiden hyvinvointia ja parantamaan yrityksen tulosta. Tässä postauksessa pääset tutustumaan, kuinka hyvinvointia tuetaan ja edistetään codematelaisten arjessa!

Codematella jokaisen työntekijän hyvinvointi otetaan vakavasti, ja meillä on niin kutsuttu 4-portainen puolustuslinja. Haluamme jakaa nämä hyväksi havaitut toimintatavat kanssanne näin Maailman Mielenterveyspäivänä.

1. Porras: Kulttuuri

Kaikki lähtee kulttuurista. Codematella työntekijöihin luotetaan – jokainen voi itse valita, missä työskentelee, eikä kukaan ole mikromanageroimassa selän takana. Työntekijät pääsevät myös vaikuttamaan omaan työnkuvaansa ja projekteihinsa, ja näin varmistetaan, että jokainen pääsee nauttimaan työstään. Tiedämme myös, että lopulta työ on vain yksi osa elämää, ja olipa kyse perhevapaasta, opiskelusta tai lyhyemmästä työviikosta, etsimme yhdessä keinot järjestää asian.

Kerran kuussa kutsumme työntekijät yhteen viettämään Office Fridayta, jolloin on mahdollisuus tavata kollegoita livenä hyvän ruoan ja seuran merkeissä. Avoin keskustelukulttuuri on osa jokaista työpäiväämme. Kasvokkain tapahtuvat kohtaamiset ovat arvokkaita, ja luovat yhteisöllisyyttä työpaikallamme.

Kuusi ihmistä puisen pöydän ääressä juomassa kahvia ja syömässä korvapuusteja.
Kahvitauko kokoaa ihmiset saman pöydän ääreen. Kuvassa juhlistamme Korvapuustipäivää Helsingin toimistolla!

Yhdessä ajan viettäminen ei suinkaan rajoitu vain työpaikalle: Codemate rohkaisee meitä myös harrastamaan ja viettämään aikaa yhdessä, olipa se mitä tahansa sienten poimimisesta videopeleihin, fresbeegolfista lautapeli-iltoihin. Vapaa-ajan aktiviteetteihin on panostettu myös toimistoilla: Esimerkiksi Helsingin toimistolta löytyy useita eri lautapelejä, sekä laadukkaat pelitietokoneet, jotka ovat työntekijöiden vapaassa käytössä.

Vietämme paljon aikaa yhdessä myös työajan ulkopuolella. Jos työkaverin jaksamisessa tapahtuu muutoksia, ne huomataan helpommin. Välittävässä työyhteisössä on helpompaa ottaa vaikeiltakin tuntuvia asioita puheeksi, tarjota tukea ja muistuttaa, että apua on saatavilla.

2. Porras: 1-on-1 keskustelut

Kuukausittain tiiminvetäjät käyvät kahdenkeskisiä keskusteluita tiimien jäsenten kanssa, jolloin keskustellaan työntekijän hyvinvoinnista, työstä, huolista ja tarpeista. Tiiminvetäjien kanssa keskusteluja käy taasen Chief People Officerimme Lasse, joka auttaa heitä huomaamaan ja tunnistamaan merkkejä, jotka voivat viestiä siitä, että työntekijä tarvitsee lisää tukea. Keskusteluissa kukin työntekijä voi tuoda avoimesti esiin mahdolliset huolensa, ilman pelkoa siitä, että se vaikuttaa siihen, kuinka häneen suhtaudutaan töissä.

Olemme myös lisäämässä 1-on-1-keskusteluista vastaaville koulutusta, joka lisää heidän työkalujaan kuunnella, huomata ja tukea tehokkaasti tiimin jäseniä.

3. Porras: Ulkopuolinen tuki

On ymmärrettävää, ettei jokaisesta asiasta tee mieli puhua niille, joita näkee töissä päivittäin. Mikäli tuntee olevansa hukassa, stressaantunut tai tarvitsee juttuseuraa, tarjoaa Codemate yrityksen ulkopuolista tukea ja valmennusta jokaiselle tiimin jäsenelle. Luottamukselliset, kahdenkeskiset keskustelut mielen ammattilaisten kanssa auttavat työntekijöitä ennaltaehkäisemään ongelmia, ennen kuin ne kasvavat liian suuriksi.

4. Porras: Laaja työterveyshuolto

Olipa kyse sitten fyysisistä tai mielen haasteista, on puolustuslinjamme ankkurina laaja työterveyshuolto, joka tarjoaa työntekijälle tukea, apua ja hoitoa.

Tiivistettynä, Codemate on vahvasti sitoutunut työntekijöiden hyvinvoinnin eri alueisiin, ja tämä neliportainen puolustuslinja kertoo vain osan siitä työstä, mitä teemme tarjotaksemme ammattilaisillemme parhaat mahdolliset olosuhteet työntekoon. Mikäli haluat tutustua työkulttuuriimme tarkemmin, ota Instagramissa seurantaan @codemateofficial tili!

Maailman Mielenterveyspäivää on vietetty jo vuodesta 1992 lokakuun 10. päivänä. Tänä vuonna päivää vietetään teemalla Mielenterveys on jokaisen oikeus. Teemaan liittyviä avainviestejä ovat muun muassa “Hyvä mielenterveys on olennainen osa kokonaisvaltaista hyvinvointiamme”, “Mielenterveyshaasteita johtuva stigman ja syrjinnän haastaminen” ja “Jokaisella on oikeus laadukkaaseen mielenterveyshuoltoon”. Lisää mielenterveyspäivästä ja avainviesteistä voit lukea WHO:n tai Mieli Ry:n sivuilta.

Lisää luettavaa

Tsekkaa blogistamme lisää mielenkiintoisia tarinoita

See all