Konsultointi, Design, Arkkitehtuuri, Koodi

Edita Prima

Digitaalisen aineistonhallinnan palvelu

Digitaalisen aineistonhallinnan palvelun jatkuva kehittäminen

Edita Prima on aloittanut toimintansa jo vuonna 1859. Se on asiakasviestintään ja myynnin tuen prosessien ja niiden automatisointiin keskittynyt teknologiayritys, joka auttaa asiakkaitaan kommunikoimaan paremmin. Se kehittää asiakkaidensa liiketoimintaa orkestroimalla täydellisiä automatisoituja asiakaspolkuja ystävällisemmän datan avulla. Edita Prima on osa Edita Groupia.

Strategista digikumppanuutta yli vuosikymmenen.

Codemate on ollut Edita Priman strateginen digitalisaation kumppani jo vuosikymmenen ajan. Pitkän yhteistyön varrella Codemate on mukautunut Edita Priman tarpeisiin tarjoamalla apua aina tilanteesta riippuen, esimerkiksi:

 • Strategista ohjelmistokehityksen kumppanuutta
 • Ulkoistettuja palveluita ja niiden tuotantoa
 • Yksittäiset kehittäjät täsmätarpeeseen
 • Ketterät kehitystiimit toteutukseen
 • Kiinteähintaiset projektit
 • Palveluiden ylläpito

Yhteistyö on tuonut Edita Priman toimintaan tehokkuutta, mahdollistanut liiketoimintaan keskittymisen ja nopeuttanut eri digitaalisten kehityshankkeiden läpivientiä.

Liiketoiminnan ymmärrys ja luottamus ovat olleet yhteispelin perusta. Mitään ei kehitetä kehittämisen ilosta, vaan tekeminen on pohjautunut aina liiketoimintaan ja sen tavoitteisiin. Tuotehallinnassa ei keskitytä vain yhteen palveluun, vaan tunnistetaan aina sen rooli kokonaispaletissa. Ymmärrys on helpottanut tekemisen ohjaamista ja priorisointia.

”Codemate on ollut Edita Priman strateginen digitalisaation kumppani jo pitkään. Olemme tänä aikana luoneet hedelmällisen ja kokonaisvaltaisen yhteistyön digitaalisten kehityshankkeiden ympärillä.”

Jussi Naumanen, Head of Digital Services, Edita Prima Oy

Coren rakentaminen on ollut yhteistyön kruunun jalokivi.

Teknologiakehitys on näkynyt konkreettisesti kymmenvuotisen yhteistyön aikana. Teknologisten ratkaisujen valinta, jatkuva arviointi ja uudet toteutukset ovatkin olleet yhteistyön keskiössä.

Yhteistyön kruunun jalokivenä voidaan kuitenkin pitää tiensä päähän tulleen Edita Priman Digitaalisen aineistonhallintapalvelun (eGate) kokonaisvaltaista uudistusta. eGate-palvelun ytimessä olleen teknologian tuki tulisi loppumaan kolmen vuoden kuluttua. Tuen loppuminen tarkoitti sitä, että ratkaisuun ei esimerkiksi saataisi enää kriittisiä tietoturvapäivityksiä.

Codemate rakensi Edita Primalle konkreettisen roadmapin, kuinka eGate-palvelu uudistettaisiin niin, että kaikki asiakkaat pääsevät siirtymään ajoissa uudelle alustalle.


Palvelutuotteesta lyhyesti:

Core on digitaalisen aineistonhallinnan palvelu, jonka avulla Edita Priman asiakkaat, kuten pankki- ja vakuutusalan toimijat

 • hallitsevat aineistojensa versioita,
 • varmistavat, että edelleen jaetut tiedostot ovat ajan tasalla,
 • julkaisevat aineistojaan eri jakelukanavissa.

Palvelu oli Edita Primalle liiketoimintakriittinen, joten oli elinehto, että uuden palvelun suunnittelussa oltiin ajoissa liikkeellä. Tässä onnistuttiinkin erinomaisesti: Edita Prima ei joutunut palvelun kanssa reaktiiviseen tilaan vaan pystyi suunnittelemaan, budjetoimaan ja varautumaan uudistukseen ajoissa.

Mistä uudistuksessa oli todella kyse?

Palvelun uudistamisen sytykkeenä toimi elinkaarensa päähän tullut teknologiaratkaisu. Uudistuksen tärkeimpinä tavoitteina oli kuitenkin sen lisäksi:

 • Selkeyttää arkkitehtuuria
 • Helpottaa palvelun ylläpitoa
 • Vastata asiakkaiden laajentuneisiin tarpeisiin myös brändimateriaalien hallinnan osalta
 • Parantaa palvelun käytettävyyttä
 • Taata erinomainen tietoturva

Käytännön toteutuksessa palvelun moottori ja taustajärjestelmät erotettiin asiakaskohtaisista konfiguraatioista ja ratkaisuista. Se oli avain ylläpidon helpottamiseen ja asiakastarpeiden täyttämiseen.

Arkkitehtuurissa kiinnitettiin myös erityistä huomiota palvelun erinomaiseen tietoturvaan. Palvelulle teetettiin myös ulkopuolinen tietoturvan auditointi F-Securella, jonka kehut ja erinomainen palaute helpottaa myös loppuasiakkaiden mieltä.

Teknisen toteutuksen lisäksi Codematella oli tärkeä rooli asiakkaiden migraatioissa eli siirtymien tukemisessa vanhasta järjestelmästä uuteen. Teknisen tuen lisäksi Codemate tarjosi muun muassa käyttökoulutusta.

Jussi Naumanen dash icon white dash icon white dash icon white
”Codematen kokonaisvaltainen osaaminen mahdollisti kehitysprojektin laadukkaan läpiviennin. Etenimme suunnitelmallisesti ja tehokkaasti.”

Jussi Naumanen

Head of Digital Services, Edita Prima Oy

C icon
dash icon das icon

Haluatko kuulla lisää?

Kysy lisää asiantuntijoiltamme Edita Priman referenssistä, tarjonnastamme tai vinkkejä omaan tilanteeseesi liittyen.

Miika Toljamo dash rectangle dash rectangle dash rectangle dash rectangle dash rectangle dash rectangle

Miika Toljamo,

Business Director

Valitut projektit

Järjestelmäkehitys

Jäsenportaali

Tradeka / Jäsenportaali

Radiojärjestelmätuotteen uudistus

Jutel / Radiojärjestelmätuotteen uudistus

Kaikki refet.

Yli 700 toimitettua asiakasprojektia, katso nämä esimerkit

Näytä kaikki