konsultointi, arkkitehtuuri, koodi

Restel

Burger King Suomi sovellus

Kanta-asiakkaat palkitseva sovellus vain kolmessa kuukaudessa.

Restel Oy on kotimainen ja Suomen johtava ravintola-alan konserni, jonka omistaa Tradeka-yhtiöt Oy. Sen ravintolaverkostoon kuuluu parisataa ravintolaa kautta maan. Restel tarjoaa suuren määrän erilaisia ravintolakonsepteja, kuten pikaruokaravintola Burger Kingin.

Restel halusi sovelluksen Burger King -brändille.

Burger Kingin asiakkaat olivat odottaneet kauan omaa sovellusta. Burger Kingin brändi ei erottunut edukseen ja tavoittanut sen kanta-asiakkaita Restelin vanhoissa kanavissa. Brändille haluttiin oma sovellus, joka tuo kanta-asiakasohjelman Whopper-fanien saataville entistä helpommin.

Burger King -sovelluksen suunnittelua ja kehitystä ohjaavat tavoitteet olivat:

  • Nostaa Burger Kingin brändi esiin ja omaksi myyntikanavakseen, jonka asiakaskokemus on alusta loppuun Burger Kingin hallittavissa.
  • Tuoda kanta-asiakasohjelma helpommin saataville: tarjota asiakkaille osuvia tarjouksia ja ohjata heidät palaamaan yhä uudelleen herkullisten Whoppereiden äärelle.
  • Hyödyntää Restelin aikaisempaa Flutter-koodia ja rakentaa sovellus mahdollisimman kustannustehokkaasti.

Sovellus syntyi kolmessa kuukaudessa.

Burger King -sovellus rakentui nopeassa aikataulussa. Suunnittelu ja kehitys tehtiin tiiviissä yhteistyössä Burger Kingin ja Codematen tiimien välillä. Näin onnistuimme:

01. Toteutettavaa designia, joka toi brändin henkiin sovelluksessa.

Suunnittelu ja kehitys tehtiin tiiviissä yhteistyössä Burger King -tiimin kanssa. Saumattoman yhteistyön lopputuloksena oli toteutettavaa designia.

Lue lisää suunnittelijoiden ja kehittäjien yhteistyöstä blogistamme

Suunnittelussa ensimmäisenä ratkaistavana asiana oli printtiin ja perinteisiin kanaviin suunnitellun Burger Kingin upean uudistetun brändi-ilmeen tuominen mobiilisovelluksen maailmaan. Vielä tänäkin päivänä on yleistä, että yritysten brändimäärittelyt eivät ota kantaa interaktiviisiin digitaalisiin sovelluksiin. Me Codematella olemme tottuneita brändimääritteiden tulkitsijoita ja voimme siirtää brändin hengen myös käyttöliittymiksi, kuten tässäkin tapauksessa tehtiin.

Designin rakentuessa se vietiin nopeasti osaksi koodia. Suunnittelijat ja kehittäjät iteroivat sitä ketterästi yhdessä ideoiden ja kokeillen. Käyttökokemuksen laatu on yhteinen asia ja jokaisen tiimiläisen ja asiakkaan asiantuntijuus tarvitaan hienoon lopputulokseen. Kehittäjä tuntee luonnollisesti käytettävän teknologian haasteet ja mahdollisuudet, joten paras tapa esittää asioita löytyy yhteistyössä.

02. Kanta-asiakasohjelman yksityiskohdat ja sovellus validoitiin loppukäyttäjillä.

Restel halusi Burger King -brändin asiakassuhteen ja -kokemuksen kehittämiseen paremman työkalun. Sovelluksen tehtävänä on ensiluokkaisen asiointikokemuksen lisäksi tarjota kanava kanta-asiakkaiden keräämiseen, hoivaamiseen ja palkitsemiseen kanta-asiakasohjelman mukaan.

Käyttöliittymä viimeisteltiin toteutettavaksi loppukäyttäjien palautteen pohjalta. Loppukäyttäjillä validoitiin muun muassa:

  • Kuinka he kokevat eri kanta-asiakastasot ja -pisteet? Kokevatko loppukäyttäjät ohjelman olevan houkutteleva ja hyödyllinen?
  • Ymmärtävätkö he kuinka kanta-asiakaspisteitä voi kerryttää? Onko ohjelman “säännöt” helppo ymmärtää?
  • Millaisen kokemuksen ostopolku tarjoaa? Toimivatko eri ominaisuudet yhtenä kokonaisuutena?

03. Noin 95 % Flutter-koodista voitiin uusiokäyttää.

Tiiviin yhteistyön ja asiakasymmärryksen lisäksi valittu teknologia oli yksi syistä, joilla tiukkaan aikatauluun päästiin. Restel hyödyntää Flutter-teknologiaa myös muiden ravintolakonseptien sovelluksissa. Kehitystä ei tarvinnut aloittaa tyhjältä pöydältä, vaan suurin osa toiminnallisuuksista oli muotoiltavissa muista palveluista.

Tutustu myös Restelin Food&Events App-sovelluksen kehitykseen

Jopa 95 % Burger King -sovelluksen koodista oli jo olemassa. Sovelluksella pystyi tilaamaan aterian jo kahden viikon kuluttua ensimmäisestä vedoksesta. 

Burger King -sovellus on ladattavissa – kehitys ei kuitenkaan lopu.

Kuten tiedämme, sovelluksen kehittäminen ei lopu ensimmäiseen julkaisuun. Sovelluksen jatkuva kehittäminen pitää sisällään muun muassa palautteen seuraamisen, testaamisen ja myynnin kehittymisen seurannan. Ominaisuuksia muokataan toimimaan yhä paremmin ja uusia lisätään niin, että kokonaisuus pysyy edelleen selkeänä ja houkuttelevana.

Codematen tiimi auttaa Resteliä pitämään sovelluksen ajan tasalla ja kilpailukykyisenä jatkuvasti kiristyvässä ruokasovellusten markkinassa. Käyttäjäpalaute ja liiketoiminnan toiveet ja tarpeet ohjaavat jatkokehitystä.

Tutustu tarkemmin Flutteriin ja muihin töihimme Rebel App Studio by Codemate -sivustolla!

Haluatko rakentaa käyttäjälähtöisen mobiilisovelluksen?

Kysy Minna Karvoselta lisää käyttäjälähtöisestä mobiilikehityksestä ja siitä, kuinka digitaaliset palvelut mobiilissa tai verkossa saadaan saumattomasti osaksi asiakaskokemusta. Sparraa Miika Toljamon kanssa, sopiiko ketterä Flutter myös sinun sovelluksesi teknologiavalinnaksi.

Valitut projektit

Muutama Flutter referenssimme

Mun Moi sovellukset

Moi Mobiili / Mun Moi sovellukset

Food&Events App

Restel / Food&Events App

Kaikki refet.

Yli 700 toimitettua asiakasprojektia, katso nämä esimerkit

Näytä kaikki