Mates behind the Code: Delivery Lead Mikael Komu on viihtynyt Codematella yli 14 vuotta

Mikael Komu on työskennellyt 14 vuoden ajan Codematella. Hän tuli taloon Senior Developerina, mutta siirtyi pian ottamaan vastuuta projekteista. Tänä päivänä Mikael työskentelee Delivery Lead:ina.

– Katajaharjun Jukka, yksi Codematen perustajista, oli opiskelukaverini ja opintojen aikana tehtiin muun muassa parikoodaustehtäviä yhdessä. Kymmenisen vuotta opiskeluaikojen jälkeen Jukka soitti ja kysyi, haluaisinko töitä, Mikael muistelee Codematelle päätymistään.

Ennen Codematella aloittamista Mikael halusi kuitenkin hoitaa edellisellä työnantajallaan projektin loppuun. Muutaman kuukauden päästä projekti oli valmis, ja hän tarttui puhelimeen ja soitti takaisin Jukalle.

– Alkuun tein devaushommia jonkun aikaa, mutta aika nopeasti minut haluttiin laittaa projektivastuuseen. Jossain vaiheessa tein aikalailla 50/50 koodausta ja projektinhallintaa, ja vuodesta 2016 eteenpäin olen ollut Delivery leadina, Mikael kertaa historiaansa.

Codematella Delivery Lead on vastuussa projektin kokonaistoimituksesta, ja roolin toimenkuvaan kuuluu kaikki, mikä auttaa sen saavuttamisessa. Käytännössä Delivery Lead muun muassa seuraa budjettia ja aikataulua, pitää sekä tiimin että asiakkaan ajan tasalla, huolehtii tiimihengen ylläpidosta ja yleensäkin antaa tiimille edellytykset onnistua tarjoamalla turvallisen ja tehokkaan työympäristön.

– Tykkään olla asiakkaiden kanssa tekemisissä. Minulla on hyvät sosiaaliset taidot, ja vaikka se kuulostaa kliseiseltä, niin vahvuuksiini kuuluu se, että tulen toimeen kaikkien kanssa. Luonteeltani olen melko rauhallinen ja minulla on yleensä erittäin pitkä pinna, mistä on apua monissa tilanteissa kuten aikataulu- tai budjettihaasteista keskustellessa, Mikael kuvailee vahvuuksiaan Delivery Lead:ina.

Keskeinen osa työtä on myös tiimihengen rakentaminen ja sen ylläpitäminen, ja huolehtiminen siitä, että tiimissä kaikilla on mielekästä tekemistä, ja että heillä on parhaat mahdolliset edellytykset onnistumiseen, Mikael lisää työstään.

Mikael Komu ja Miika Toljamo Portugalissa etätöissä. He istuvat puisen pöydän ääressä, kasvot kohti kameraa kannettavat tietokoneet edessään.
Joustavat työskentelytavat mahdollistavat etätyöskentelyn vaikkapa Portugalin auringon alla.

Monimuotoinen ja kehittyvä IT-ala

Työkokemusta IT-alalta Mikael on kerryttänyt yhteensä reilut 20 vuotta,  joista suurin osa  on ollut Codematen leivissä. Hän on alusta asti viihtynyt hyvin, ja nähnyt yrityksen muuttuvan ja kehittyvän. 

– Codemate on yrityksenä muuttunu paljonkin vuosien aikana. Matkan varrella meistä itse kukin, aina yrityksen johdosta lähtien, on kehittynyt, ja vaikka tämä oli erinomainen firma jo 14 vuotta sitten, niin asiat hoidetaan nykyään todella paljon paremmin. Meidän kulttuuri kannustaa kehittymään ja oppimaan, ja se näkyy myös meidän toimintatavoissamme. Tuntuu että vuosi vuodelta mennään koko ajan eteenpäin, Mikael kertoo.

Sopivan haastavat ja vaihtelevat projektit ovat opettaneet Codemate-uran aikana paljon, ja Mikael huomasi nopeasti huiman kehityksen omassa osaamisessaan.

Muistan sanoneeni, että olen vuodessa oppinut enemmän kuin edellisellä työnantajalla useiden vuosien aikana.

Lukuisista projekteista Mikaelille ovat jääneet parhaiten mieleen pitkät projektit saman asiakkaan kanssa.

– Delivery Leadin roolissa erityisen hyvin mieleen on jäänyt pitkä yhteistyö Restelin kanssa, joka jatkuu edelleen, vaikka en itse ole enää projektissa mukana. Vuosien aikana Codematen ja Restelin välille on kehittynyt aito kumppanuus. Olemme tehneet yhdessä useita erilaisia web- ja mobiilihankkeita, kuten Burger Kingin ja Taco Bellin appit sekä Food & Events -palvelukokonaisuuden, Mikael summaa vuosien yhteistyötä.

– Erilaisten projektien parissa pääsee vähän kuin huomaamattaan kerryttämään arvokasta tietoa ja osaamista. Monipuoliset, sopivan haastavat projektit eri toimialojen ja teknologioiden parissa pitävät myös mielen virkeänä, Mikael kertoo.

Pitkän työkokemuksen lisäksi aika Codematella on kerryttänyt muistoja

– Täällä on alusta asti ollut huippua ja osaavaa porukkaa töissä. Tuntuu, että firman puolesta työntekijöistä on aina pidetty hyvää huolta. On laaja työterveyshuolto, lounasedut, erilaisia juhlia ja tapahtumia. Lisäksi viestintä Codematella on aina ollut tosi läpinäkyvää, niin hyvistä kuin huonoistakin asioista kerrotaan aina kaikille avoimesti, Mikael kehuu.

Codemate-uransa alkuaikoina Mikael työskenteli Oulun toimistolla, mutta on nyt viihtynyt useamman vuoden Helsingissä. Molemmilta toimistoilta on jäänyt mieleen hyviä hetkiä.

– Vuosien varrelta on todella paljon hyviä muistoja, eikä pelkästään firman pidemmistä reissuista, vaan myös arkisista asioista, kuten toimistojen remonteista ja pelihetkistä, Mikael kommentoi. Kirjoitushetkellä hän on Codematen sisäisten NHL-turnausten kaksinkertainen mestari.

Arkistokuvassa Mikael Komu ja People Chief Officer Lasse pelaavat pöytäjalkapalloa.
Mikael Komu (vas.) ja People Chief Officer Lasse Määttä haastamassa toisiaan pöytäfutiksessa joitakin vuosia sitten.

Mielenkiintoiset projektit, mahdollisuus oppia uutta, hyvä kulttuuri ja mukavat työkaverit ovat saaneet Mikaelin kerryttämään työkokemusta Codematella 14 vuotta. 

Vaikka olen ollut näin pitkään täällä töissä, en muista että olisin kertaakaan vakavissani miettinyt ottavani jonkun toisen paikan, Mikael tunnustaa.

Seuraa Codematen arkea ja työpaikkakulttuuria Instagramissa, X:ssä ja LinkedInissä!

Lisää luettavaa

Tsekkaa blogistamme lisää mielenkiintoisia tarinoita

Katso lisää