konsultointi, koodi

Groke Technologies

Tehokas järjestelmäkehityksen hallinta

Järjestelmäkehityksen tehostaminen vähentämällä manuaalista työtä

Groke Technologies kehittää älykkäitä navigointiratkaisuja ja tilannetietoisuusjärjestelmiä haastaviin merenkulun tarpeisiin. Yrityksen ensisijainen markkina-alue on Japani, ja tavoitteena on laajentaa toimintaa maailmanlaajuisesti. Yritys on perustettu Suomessa lokakuussa 2019.

Groke Technologiesin lippulaivatuote, Groke Pro, on järjestelmä, joka sisältää kaiken tarvittavan merenkulun tilannetietoisuuden varmistamiseen. Alukselle asennettu itsenäinen anturiyksikkö kerää tietoja useista lähteistä, kuten kameroista, GPS-paikkatiedosta, tutkatiedoista ja AIS-viesteistä muilta aluksilta. Tiedot integroidaan, ja Groke Pro:n modernin käyttöliittymän avulla voidaan tunnistaa esteitä komentosillalta reaaliajassa, tarkkailla ympäröivää aluetta ja analysoida riskialueita, jopa haastavissa sääolosuhteissa. Groke Pro:n tuottamaa dataa tallennetaan, kerätään ja nimikoidaan jatkuvasti. Koneoppimismallien avulla kertyneet tiedot parantavat järjestelmän toimintakykyä, mahdollistaen kohteiden havaitsemisen yhä vaikeammissa ympäristöissä entistä tarkemmin.

Tavoitteena vähentää manuaalista työtä merkittävästi

Merkittävä haaste annotointiprosessissa oli suuri määrä manuaalista työtä, jossa jokainen työvaihe ja tehtävä hallittiin käsin. Prosessin parantamiselle ilmeni selkeä tarve, ja Rebel App Studio by Codemate kehitti annotoinnin hallintatyökalun. Tämä työkalu mahdollisti sen, että Groke Technologiesin kehittäjät voivat säästää huomattavasti aikaa annotointiprosessissa ja keskittyä enemmän varsinaiseen kehitystyöhön.

”Hallintasovellus on vähentänyt tehtävien hallintaan tarvittavaa työmäärää merkittävästi ja antanut meille enemmän aikaa keskittyä datan ja mallien parantamiseen”, kommentoi Pontus Boström, Groke Technologiesin tekoälyjohtaja.

Mikko McMenamin dash icon white dash icon white dash icon white
”Prosessi on nyt nopeampi ja sujuvampi. Koneoppimistiimimme voi keskittyä itse mallien kehittämiseen. Hyödyt kertyivät nopeasti.”

Mikko McMenamin

Lead UI Software Developer, Groke Technologies

Groke Technologiesin annotaatiotyökalu.

Flutter mahdollistaa saumattoman kehityksen

Flutter valittiin kehitysprojektin kehykseksi, sillä teknologia oli jo ennestään tuttu Groke Technologiesin käyttöliittymäkehityksessä. Samalla otettiin pieni riski, sillä kehitystyön alkaessa Flutterin verkkosovellustuki oli suhteellisen uusi. Flutter kuitenkin osoittautui erinomaiseksi teknologiaksi ja vakaaksi valinnaksi. Kiitos Flutterin ja hyvin suunnitellun sovelluksen perustan, jatkokehitys sisäisesti on ollut suoraviivaista. Rebel App Studio by Codemate valittiin kumppaniksi heidän vahvan Flutter-osaamisensa vuoksi. ”Tiesimme, että Rebel App Studio keskittyy erityisesti Flutter-kehitykseen, mahdollisesti ainoana Suomessa. Voimme luottaa siihen, että heillä on taitavia Flutter-kehittäjiä”, Mikko McMenamin, Groke Technologiesin ohjelmistokehityksestä selventää.

”Olimme todella tyytyväisiä yhteistyöhön. Kehittäjät tiesivät asiansa ja kaikki meni sujuvasti. Voimme myös luottaa siihen, että lopputulos on korkealaatuinen

Mikko McMenamin, Lead UI Software Developer, Groke Technologies

Rebel App Studio by Codemate on ollut mukana myös muissa Groke Technologiesin Flutter-kehityshankkeissa. ”Flutter osoittautui hyväksi valinnaksi; se tarjoaa työkalut räätälöityjen käyttöliittymien rakentamiseen ja nopeuttaa kehitysprosessia. Verkkosovellukset julkaistaan verkossa, mikä tekee uusien ominaisuuksien toteuttamisesta todella nopeaa”, tiivistää Alexander Troshkov Rebel App Studiosta.

C icon
dash icon das icon

Haluatko kuulla lisää Flutter-hankkeistamme?

Ota yhteyttä Miikaan!

Miika Toljamo dash rectangle dash rectangle dash rectangle dash rectangle dash rectangle dash rectangle

Miika Toljamo,

Business Director

Valitut projektit

Järjestelmäkehitys

Radiojärjestelmätuotteen uudistus

Jutel / Radiojärjestelmätuotteen uudistus

Digitaalisen aineistonhallinnan palvelu

Edita Prima / Digitaalisen aineistonhallinnan palvelu

Kaikki refet

Yli 700 toimitettua asiakasprojektia, katso nämä esimerkit

Näytä kaikki