konsultointi, suunnittelu, koodi

Moi Mobiili

Monialustainen asiakaskokemus

Moi – Nuoresta veijarista vakavasti otettavaksi mobiilioperaattoriksi

Miltä kuulostaisi monialustainen asiakaskokemus, joka on niin sujuva ja helppokäyttöinen, ettet koskaan joudu soittamaan asiakaspalveluun? Entä mobiilioperaattori, joka haastaa suuret vakiintuneet organisaatiot huomattavasti pienemmillä resursseilla? Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Kyllä, mutta juuri tässä Moi on onnistunut.

Alusta alkaen Moi on pyrkinyt olemaan rento, mutta palveluhenkinen mobiilioperaattori, jolla on rehellinen ja suuri sydän. Veijarimainen Moi on kypsynyt vuosien aikana, ja vaihtoehto-operaattori on ollut DNA:n omistuksessa vuodessa 2019. Moi, kuten monet muutkin asiakkaamme, on kasvanut yhdessä kanssamme pitkäaikaisessa kumppanuudessa, joka muodostuu molemminpuolisesta luottamuksesta ja avoimuudesta. Teknisesti vaativa projekti on toteutettu yhteistyössä kokeneiden toimittajien, freelancereiden sekä Moin oman tiimin kanssa, joilla kaikilla on ollut oma roolinsa ja panostuksensa. 

Moin strategia on kantanut hedelmää, sillä vuodesta 2018 lähtien kasvu on ollut kaksinumeroista. Vuoden 2023 lopussa Moi aloitti yhteistyön useiden paikallisten jälleenmyyjien kanssa tarjotakseen kanta-asiakasetuja S-ryhmän kautta. Julkaisun ensimmäisten minuuttien aikana järjestelmäliikenne kymmenkertaistui.

Monialustainen ratkaisu sekä B2B- että B2B-käyttöön

Olemme alusta asti kehittäneet Moin B2B- ja B2C-asiakaspalvelua, ja matkan varrella ketteryys, viestintä ja oikeat teknologiavalinnat ovat olleet avain menestykseen. Tiimimme ydin koostui UX/UI-suunnittelijasta, neljästä mobiilikehittäjästä ja projektipäälliköstä. Koska sovellusta käyttävät eri asiakassegmentit, teimme perusteellisen analyysin loppukäyttäjien ja muiden sidosryhmien palautteesta ja tukipyynnöistä.

Nopeat, sprinttipohjaiset ketterät menetelmät olivat tarpeen, sillä prosessin eri osat tapahtuivat samanaikaisesti ja ne vaativat huolellista suunnittelua.

Kaiken taustalla on Flutter

Viime vuosina Flutter on osoittautunut luotettavaksi ja nopeasti kasvavaksi teknologiaksi, joka tarjoaa korkean suorituskyvyn ja lisäarvoa monialustaisiin (iOS, Android, web) käyttäjäkokemuksiin ja kehitykseen. Moi-projekti ei ole ollut poikkeus, ja Flutteria on käytetty projektin alusta alkaen. Koska Codemate on kehittänyt Flutter-teknologiaa yhdessä Googlen kanssa yli kuusi vuotta, oli luontevaa ehdottaa sitä Moin tiimille. Mahdollisuus kääntää selainpohjaisia web-sovelluksia yhdestä koodipohjasta on valtava etu. Mun Moi -sovellus oli alun perin tehty Reactilla, mikä lisäsi DevOpsin kuormitusta ja käyttäjäkokemus ei ollut vaaditulla tasolla. Nyt voidaan luottavaisin mielin sanoa, että siirtyminen Flutteriin oli hyvä tekninen päätös.

Kalle Vuoristo dash icon white dash icon white dash icon white
“Ensimmäinen ajatukseni Flutterista oli, että vihdoinkin joku tekee jotain järkevää kehittäjien näkökulmasta.”

Kalle Vuoristo

CTO, Moi Mobiili.

Uudistunut ilme uuden design-järjestelmän myötä

Viimeisimmän julkaisun ydin oli Moin ilmeen uudistaminen. Tässä projektissa Moin ainutlaatuista kieltä hiottiin entisestään design-strategiaa korostavien ominaisuuksien parantamiseksi ja näin parannettiin käyttäjäkokemusta entisestään. Usean toimittajan yhteistyö mahdollisti julkaisun samanaikaisesti kaikissa asiakaskohtaamisissa. Codematen vastuulla oli luoda yksityiskohtaisemman Design Systemin (eli design-järjestelmän) ensimmäinen versio, joka toimisi ”yhtenä totuuden lähteenä” kaikille koodatuille komponenteille.

”Moin brändin ”luojana” tuntuu hyvältä nähdä sen rikas persoonallisuus heräävän henkiin kaikessa digitaalisessa vuorovaikutuksessa.”

Ulla Koivula, CMO, Moi Mobiili

Codematen tekemä uusi design-järjestelmä on enemmän kuin perinteinen brändiopas. Se on monikäyttöinen yhteinen resurssi, jossa digitaaliset käyttöliittymät ovat etusijalla.

Tulokset

Moi pystyy nyt julkaisemaan uusia sovellusversioita paljon nopeammin, jopa useita kertoja viikossa. Sama kompakti tiimi voi hoitaa suunnittelun ja kehityksen sekä mobiili- että web-sovelluksille, sillä Flutter mahdollistaa kehityksen yhdestä koodipohjasta. Yhtenäinen design-järjestelmä valmiine komponentteineen tekee monitoimittajayhteistyöstä sekä suunnittelu- ja kehityskommunikaatiosta sujuvampaa. Elementtien yksityiskohtainen määrittely johtaa myös johdonmukaisempaan käyttäjäkokemukseen.

”Yhteistyö Codematen kanssa on sujunut alusta asti kuin tanssi. Heidän käytännönläheinen lähestymistapansa, luovuutensa ja tekninen osaamisensa tekevät tiimityöstä helppoa ja vaivatonta.”

Patrik D’Arcy, Kehityspäällikkö, Moi Mobiili

Mun Moi -sovellus on saanut erittäin positiivista palautetta Google Playssa ja AppStoressa, jossa se on saanut 4-5 tähden arvosteluja.

Hiottu digitaalinen käyttäjäkokemus on ollut Moin automaatioon ja tehokkuuteen perustuvan liiketoimintamallin keskiössä. Toivomme, että käyttäjäkokemuksesta tulee tulevaisuudessa vielä vaivattomampi ja houkuttelevampi.

On sanomattakin selvää, että yhteistyö edistyksellisen operaattorin, kuten Moin kanssa on ollut meille kaikille mieluisaa. Pitäkää positiivinen veijarimainen asenne, vaikka olettekin nyt aikuistuneet operaattorina.

Tutustu myös muihin Flutter-projekteihin Rebel App Studion verkkosivuilla!

C icon
dash icon das icon

Haluatko kuulla lisää Moi Mobiilista?

Ota yhteyttä Miikaan!

Miika Toljamo dash rectangle dash rectangle dash rectangle dash rectangle dash rectangle dash rectangle

Miika Toljamo,

Senior Partner & Business Director

Valitut projektit

Applikaatiot

Burger King Suomi sovellus

Restel / Burger King Suomi sovellus

Kehittäjäkokemus

Google / Kehittäjäkokemus

Kaikki refet.

Yli 700 toimitettua asiakasprojektia, katso nämä esimerkit

Näytä kaikki